Schippers geen atlete van het jaar; trainer wel onderscheiden

Dafne Schippers is gisteren niet verkozen tot wereldatlete van het jaar. De Nederlandse wereldkampioen op de 200 meter legde het af tegen Genzebe Dibaba, die tijdens de WK van augustus goud won op de 1.500 meter. Bij de mannen troefde meerkamper Ashton Eaton (Verenigde Staten) de Jamaicaanse sprintkampioen Usain Bolt af. Schippers was een van de drie kanshebbers bij de verkiezing, die elk jaar wordt gehouden door de internationale atletiekunie IAAF. Naast Dibaba was ook Anita Wlodarczyk kandidaat. Zij won bij de WK in Peking goud op het kogelslingeren. De coach van Schippers werd wel onderscheiden. Bart Bennema kreeg de ‘coaching achievement award’. Hij werd geprezen voor het begeleiden van talenten als Schippers en Nadine Visser. (NRC)