Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Dick Jol twee weken vast na verdenking mishandeling

De voormalige toparbiter zou een 20-jarige vrouw verwond hebben met een staaf.

Dick Jol
Dick Jol Foto Freek van Asperen / ANP

Dick Jol zit vast op verdenking van mishandeling. De voormalige topscheidsrechter werd woensdag opgepakt in Den Haag omdat hij een 20-jarige vrouw verwond zou hebben met een aluminium staaf. De rechter-commissaris heeft besloten dat Jol nog zeker veertien dagen vast blijft zitten.

Volgens de politie volgde de mishandeling op een verkeersruzie. Jol zou een man en een vrouw hebben aangesproken die met een scooter over de stoep reden. Vervolgens kreeg de 59-jarige scheidsrechter het aan de stok met de man, waarop de vrouw ertussen gesprongen zou zijn. “Zij kreeg een por met de aluminium buis en raakte gewond”, aldus de politie. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Twitter avatar HaagseRechtbank Rechtbank Den Haag De rechtbank heeft besloten de 59-jarige Haagse oud-scheidsrechter die verdacht wordt van geweldshandelingen 14 dagen langer vast te houden.

Dick Jol heeft een imposante scheidsrechterscarrière achter de rug, met onder meer de finale van het WK voor clubteams in 2000 en een jaar later de Champions League-finale tussen Bayern München en Valencia. Hij speelde voor die tijd als semiprof bij onder meer NEC en Kortrijk.