De Graafschap wint van Cambuur in degradatiekraker

Door de 3-2 overwinning naderen de Achterhoekers hun concurrenten in de ranglijst tot op 2 punten.

De Graafschap-speler Nathaniel Will scoort in eigen doel. Foto ANP

De Graafschap heeft vrijdagavond een hele waardevolle zege geboekt in de Eredivisie. De Achterhoekers wonnen het degradatieduel tegen Cambuur Leeuwarden met 2-3 en naderen hun concurrent daardoor tot op 2 punten in de ranglijst. Het is voor het eerst dit seizoen dat De Graafschap een wedstrijd weet te winnen.

Tot dusver kwam de ploeg van trainer Jan Vreman slechts tot twee gelijke spelen en stond daarmee stevig op de laatste plaats. Cambuur staat daar één plaats boven, met zeven punten uit evenzoveel remises. Door de overwinning in Leeuwarden krijgt De Graafschap nu weer aansluiting bij de andere ploegen in de staart van de Eredivisie.

Winst, ondanks een rode kaart

Dat er in Friesland iets te halen viel, ontdekte de ploeg uit Doetinchem al vrij snel. Na 7 minuten was het Cas Peters die de score opende en na 35 minuten maakte Bart Straalman de 0-2. Vlak voor rust maakte Cambuur echter een aansluitingstreffer via Sjoerd Overgoor en niet veel later volgde ook de gelijkmaker, een eigen doelpunt van Nathaniel Will.

Na de 2-2 was het vooral de thuisploeg die probeerde de winnende treffer te maken. Toch was het De Graafschap, dat na een rode kaart de laatste minuten met tien man speelde, dat de wedstrijd wist te beslissen. Invaller Karim Tarfi maakte vlak voor tijd de 2-3 uit een vrije trap.

    • Joost Pijpker