België pakt zesde terreurverdachte op

De verdachte werd donderdag in Brussel opgepakt naar aanleiding van een huiszoeking in Verviers.

Hoewel het terreurdreigingsniveau in Brussel donderdag werd verlaagd, wordt de stad nog altijd zwaar bewaakt. Foto Olivier Hoslet / EPA

De Belgische politie heeft opnieuw iemand opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de terroristische aanslagen in Parijs, van 13 november. De verdachte werd gisteren aangehouden in Brussel, en wordt nu verdacht van “terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep”, meldt het Federaal Parket.

De politie deed donderdag ook huiszoekingen in Auvelais en Verviers. Vrijdag meldde het parket dat na de actie in Verviers twee mensen zijn meegenomen voor verhoor. Ook de arrestatie in Brussel hangt volgens Belgische media samen met die huiszoeking.

Volgens de Vlaamse nieuwszender VTM Nieuws zijn de drie die donderdag werden meegenomen twee zoons en hun vader. Een van de zoons zou nu verdacht worden.

Het Parket liet verder weten dat de voorlopige hechtenis van Ali O. en van een persoon die afgelopen woensdag werd opgepakt is verlengd met een maand. Er zitten nu zes verdachten in de terreurzaak vast.