Venezolaanse oppositie- leider vermoord

In het noorden van Venezuela is gisteren tijdens een campagne-evenement de lokale oppositieleider Luis Manuel Diaz doodgeschoten. Democratische Actie (AD), de partij van Diaz, beschuldigt de regeringspartij van president Maduro (de PSUV) van de moord. „Gewapende bendes” van de PSUV zijn verantwoordelijk voor de dodelijke schoten, twitterde de secretaris-generaal van AD. Diaz werd aan het begin van de avond doodgeschoten toen hij op een podium een toespraak gaf. De schoten werden afgevuurd vanuit een voorbijrijdende auto.

Ook andere oppositieleden maken melding van bedreiging. De spanningen in Venezuela lopen op in de aanloop naar de parlementsverkiezingen op 6 december. AD maakt deelt uit van een coalitie die in de peilingen op voorsprong staat. Mogelijk haalt de oppositie voor het eerst in zestien jaar een meerderheid, ten koste van de PSUV. De populariteit van president Maduro neemt zienderogen af door de aanhoudende economische crisis in Venezuela. Er heerst grote schaarste in het land. (BBC/AP)