Opnieuw huiszoekingen in Belgisch terreuronderzoek

Bij de acties werd niemand opgepakt. In Brussel werd donderdagmiddag een poederbrief bezorgd.

Na de vondst in de moskee werden specialisten ingezet, waaronder een ontsmettingsteam van de brandweer.
Na de vondst in de moskee werden specialisten ingezet, waaronder een ontsmettingsteam van de brandweer. Foto Virginia Mayo / AP

De Belgische politie heeft donderdagmiddag in de Waalse plaats Auvelais en in Verviers, bij Luik, huiszoekingen uitgevoerd in het grote antiterreuronderzoek. Niemand werd opgepakt. Op dezelfde middag werd in Brussel een poederbrief gevonden bij een moskee, meldt persbureau AP.

Het Federaal Parket wil over geen van de huiszoekingen verdere details vrijgeven. Zo is onduidelijk of er iets is gevonden en of de huiszoekingen verband houden met de beslissing van de Belgische regering om het dreigingsniveau in Brussel terug te schroeven naar drie.

Bij de Grote Moskee in de stad werd donderdagmiddag een poederbrief bezorgd, meldt AP. Gespecialiseerde diensten hebben zo’n elf mensen uit voorzorg ontsmet. Welke stof in de poederbrief zat wordt onderzocht. De resultaten laten zes uur op zich wachten. Wel is duidelijk dat de stof niet radioactief is. In de Belgische hoofdstad gold op het moment van de huiszoekingen en de poederbrief nog het hoogste dreigingsniveau.

Auvelais ligt op een uur rijden van Brussel, Verviers is nog iets verder weg.