Man krijgt taakstraf voor mishandelen basisschooljuf

Volgens de verdachte vertelde zijn vierjarige dochter thuis dat de juf haar had misbruikt.

Een beeld van Vrouwe Justitia
Een beeld van Vrouwe Justitia Roos Koole/ ANP

De rechtbank in Den Haag heeft een 36-jarige man een taakstraf van honderd uur en een boete van ruim 600 euro opgelegd wegens het mishandelen van een basisschooljuf. De man had op zijn beurt de juf beschuldigd van misbruik van zijn dochter, maar die aanklacht is geseponeerd. Het voorval gebeurde op de Annie M.G. Schmidtschool in Den Haag.

Volgens de in Iran geboren man vertelde zijn vierjarige dochter thuis dat de juf haar had misbruikt. Samen met zijn vrouw ging hij naar de basisschool om verhaal te halen. De lerares zou volgens de vader laconiek gereageerd hebben op hun vragen. De man werd daarop woedend en vloog haar aan.

Bedreiging over eerwraak

De juf verklaarde dat de verdachte haar ook heeft bedreigd. Hij zou gezegd hebben: “Weet je wat eerwraak is? Ik ga met jouw kinderen iets nog veel ergers doen dan wat jij met mijn kind gedaan hebt”. De man ontkende dit, maar bekende wel haar geslagen te hebben en aan haar haren te hebben getrokken.

De officier van justitie achtte bedreiging niet bewezen, maar de mishandeling wel. Ze eiste een werkstraf van 180 uur, plus 60 voorwaardelijk en een schadevergoeding van ruim 600 euro.