Kan Rémy Cointreau overleven zonder Chinese bestellingen?

ANP/EPA/YONHAP

Je kent hun drank uit de duurdere clubs, of van lofzangen van Amerikaanse rappers: de alcohol van het Franse Rémy Cointreau. Op donderdagochtend maakt het bedrijf de halfjaarcijfers bekend. Cointreau, bekend van de gelijknamige likeur, maar ook van Rémy Martin en Louis XIII cognac, Piper-Heidsieck champagne en eigenaar van Bols,  heeft een roerige tijd achter de rug.

Nadat in juli bekend werd dat Cointreau - net als andere westerse luxemerken - betrokken was bij corruptie in China kelderde de aandelenkoers. Hierdoor richtte het bedrijf zich meer op verkoop in Amerika. Beleggers lijken deze strategie te vertrouwen: de afgelopen weken steeg de aandelenkoers bijna naar het niveau van voor het schandaal. Ook beursanalysten zijn voorzichtig positief.

    • Redactie NRC Q