‘Fokke & Sukke-bedenker is nieuwe Rijdende Rechter’

John Reid maakt deze week een proefaflevering en zal worden beoordeeld door een kijkpanel.

De makers van Fokke & Sukke (vlnr): John Reid, Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc Van Tol.
De makers van Fokke & Sukke (vlnr): John Reid, Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc Van Tol. Foto: Marcel Antonisse / ANP

John Reid, een van de bedenkers van de Fokke & Sukke-cartoons, wordt de nieuwe presentator van het televisieprogramma De Rijdende Rechter. Althans, dat meldt De Telegraaf vandaag. Volgens Reid is de aanstelling nog niet zeker. Hij maakt deze week een proefaflevering die door een kijkpanel zal worden bekeken:

“Ik ben me nu inderdaad aan het focussen op de proefaflevering en natuurlijk op mijn werk als kantonrechter te Alkmaar. Het is echt nog niet rond.”

Reid maakt sinds 1999 samen met Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc van Tol dagelijks de strip Fokke & Sukke op de achterpagina van NRC Handelsblad.

Opvolger van Frank Visser

De aanstelling van Reid zou betekenen dat het tv-programma van de KRO-NCRV een opvolger heeft gevonden voor Frank Visser, die het programma de afgelopen twintig jaar presenteerde. Hij vertrekt naar SBS6.

Arbitrage

Hoewel zowel John Reid als Frank Visser als echte rechter zijn aangesteld, werken ze bij De Rijdende Rechter als arbiter: hun uitspraak is geen rechterlijk vonnis, maar het is wel rechtsgeldig. In Nederland kunnen mensen met een civielrechtelijk geschil vragen om een bindende uitspraak van een alternatieve rechter.