PSV houdt stand op Old Trafford

Hector Moreno van PSV enDavid De Gea van Manchester United in duel.
Hector Moreno van PSV enDavid De Gea van Manchester United in duel.

PSV heeft een belangrijke stap gezet om als eerste Nederlandse club in acht jaar te ‘overwinteren’ in de Champions League. Tegen Manchester United van coach Louis van Gaal speelde de Nederlandse landskampioen met 0-0 gelijk en daarmee is PSV bij een overwinning thuis tegen CSKA Moskou in het laatste groepsduel volgende maand zeker van de achtste finales van de Champions League. Bij een gelijkspel tegen de Russische club is PSV afhankelijk van het resultaat van United in het laatste groepsduel. In Eindhoven won PSV in september van United (2-1), waardoor de ploeg van Phillip Cocu in onderling resultaat de Engelse recordkampioen achter zich laat. Van Gaal gaat het nog lastig krijgen om met United na de winterstop nog in het belangrijkste Europese clubtoernooi actief te zijn. United moet volgende maand winnen van Wolfsburg. Bij een gelijkspel of nederlaag is het afhankelijk van PSV - CSKA Moskou. In 2007 was PSV de laatste Nederlandse ploeg die verder kwam dan de groepsfase.