Te matig voor haute cuisine

Een miljoen oesters open kraken in een barretje in New Orleans: dat heeft Adam Jones zich als boetedoening opgelegd. Ooit was hij een arrogante wonderkok in Parijs, maar verraadde hij zijn mentor en zijn vrienden door zijn verslavingen en horkerigheid. Nu keert chef Jones terug om in Londen een derde Michelinster te veroveren. Hij verzamelt zijn oude ploeg. Overwint hun wantrouwen. Vindt een pittige ongehuwde moeder. Schudt het roest van zich af. Waarna schimmen uit het verleden zich aandienen: aartsrivaal, drugsvriendin, dealer. En er innerlijke demonen te overwinnen zijn: leert deze perfectionist loslaten, samenwerken, liefhebben?

In het van voedselporno – zie de sauzen druipen! – en romkomclichés aan elkaar hangende Burnt speelt Bradley Cooper chef Adam Jones met nerveuze charme, wat niet volstaat om dit routinescript te overstijgen: in de derde akte zakt Burnt in als een mislukte soufflé. Met matige ingrediënten maak je hooguit een aardige boerenpot, geen haute cuisine.