Serieel euthanasiepleger

Hoewel het script in de tussenliggende jaren meermalen is aangepast, is aan alles te merken dat Solace ooit bedoeld was als opvolger van de sombere seriemoordenaarsfilm Se7en. Een politieduo, hier een man en een vrouw, zit achter een moordenaar aan die mensen op een genadige manier laat sterven, zonder dat zij pijn hebben of het merken. Om een beter profiel van hem te krijgen, roept het duo de hulp in van een helderziende die de FBI eerder bijstond.

Niet alleen het feit dat de helderziende vertolkt wordt door Anthony Hopkins zorgt ervoor dat je meteen denkt aan The Silence of the Lambs, ook de scenarist wrijft het in: de agente krijgt à la Jodie Foster een verstandhouding met de door zijn visioenen getormenteerde helderziende. Die ongelukkige verwijzingen naar de twee bekendste seriemoordenaarsfilms pakken slecht uit voor Solace, en dat is eigenlijk doodzonde. Want niet elke dag komt er een Amerikaanse thriller voorbij die heel voorzichtig iets probeert te zeggen over euthanasie.