Schiet ziektes uit je lichaam

In Heal Them All kun je ziektes bestrijden in een wel erg ziek, zwak en misselijk lichaam. Het is een lekker absurd verhaal, en vrolijk bovendien. Maar er zijn betere spelletjes. Hetzelfde geldt voor Kill Shot Bravo. Dat doet denken aan een topper als Call of Duty, maar dat niveau haalt het niet. Crimsonland is een aardig spel, maar prijzig.

Koorts? Verkouden? Griepje? In Heal Them All is beter worden een kwestie van monsterlijke bacillen en virussen beschieten en opblazen in het desbetreffende geïnfecteerde lichaamsdeel. De speler bestuurt in tientallen levels verspreid over drie campagnes, het afweersysteem van een wel heel erg zieke patiënt. Het is duidelijk dat ontwikkelaar Shortbreak Studios geïnspireerd is door het populaire en schattige Plants vs Zombies. De absurditeit van het verhaal spat er vanaf: de ziekmakende boosdoeners die je moet verslaan maken deel uit van het leger van Luitenant Sicko en Generaal LaPlague. Alle vrolijke kleurtjes verhullen niet dat Heal Them All een standaard torenverdedigingsspel is: de bacillen wandelen in golven het scherm door en je moet strategisch kanonnen plaatsen die hen doorzeven. Die verdedigingsmechanismes zien eruit als de witte robot Eve uit Wall-e, maar dan nog sterieler. Iedere verslagen bacil levert medicijnen en munten op. Die eerste gebruik je om bacillen te vertragen en die laatste om nieuwe verdedigingstorens te kopen. Heal Them All geeft een vrolijke kijk op het menselijk lichaam, maar kan niet tippen aan Plants vs Zombies.