Ook Pixarbaas keert zich tegen Steve Jobs-films

Steve Jobs’ weduwe verzocht acteurs haar man niet te spelen, Apples topman Tim Cook noemde de biopic Steve Jobs opportunistisch, en nu stelt ook president Ed Catmull van Pixar, de animatiestudio die groot werd onder Jobs, dat de computertycoon „onthutst” zou zijn over de film van Danny Boyle en scriptschrijver Aaron Sorkin. Steen des aanstoots was de royale aandacht voor zijn horkerige behandeling van dochter Lisa, die Jobs weigerde te erkennen terwijl hij wel een computer naar haar vernoemde. Cadmull meent dat de film Jobs’ ontwikkeling miskent van een man die „niet goed met mensen werkte” tot „empathisch persoon” – al is dat nu juist de spanningsboog van Steve Jobs. De film flopte in de VS, waar hij tot dusver maar 17,6 miljoen dollar in het laatje bracht.