Oproep boycot ‘Zoolander 2’ om Benedict Cumberbatch

LGBT-activisten roepen met een internetpetitie op tot een boycot van Zoolander 2, een komedie over het oerdomme modemodel Derek Zoolander (Ben Stiller). Steen des aanstoots is Benedict Cumberbatch als androgyn model All, die in de trailer wordt gevraagd of hij een „hot dog” of „bun” heeft. All zou een „cartooneske bespotting” zijn van „androgyne, trans- of nonbinaire individuen”, aldus de petitie, vergelijkbaar met het – in Nederland nog populaire – blackface. Cumberbatch speelde vorig jaar de homoseksuele martelaar Alan Turing in The Imitation Game. LGBT-activisten verheugen zich wel over de vertoning van The Danish Girl op het Witte Huis, een film over Lili Elbe die als eerste een geslachtverandering onderging, maar stierf aan een experimentele baarmoedertransplantatie.