IS eist verantwoordelijkheid op voor aanslag Tunesië

Bij de aanslag op de bus van de presidentiële garde kwamen gisteren dertien mensen om het leven.

Bij de ontploffing van de bus van de presidentiële garde in Tunis kwamen twaalf mensen om.
Bij de ontploffing van de bus van de presidentiële garde in Tunis kwamen twaalf mensen om. Foto: AP

Terreurgroep Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag gisteren op de bus van de presidentiële garde in de Tunesische hoofdstad Tunis. Hierbij kwamen dertien mensen om het leven.

De Amerikaanse regering heeft laten weten de Tunesische autoriteiten te willen assisteren in het onderzoek naar de aanslag, meldt Reuters.

Tien kilo springstof

Volgens het Tunesische ministerie van Buitenlandse Zaken is de aanslag gisteren gepleegd door een zelfmoordterrorist die tien kilo springstof bij zich droeg. Hij zou de explosieven in een rugzak of bomgordel hebben verborgen.

Bij het incident, dat plaatsvond in het centrum van Tunis, raakten ook zeventien mensen gewond. Dezelfde avond nog werd de noodtoestand uitgeroepen. Die werd eerder al afgekondigd in juni na de aanslagen in de Tunesische badplaats Sousse, waarbij 39 omkwamen, en vorige maand weer opgeheven.