Honderd vreemdelingen naar Steenbergen

Alleen statushouders, bij voorkeur in gezinsverband, worden hooguit een half jaar in het dorp gehuisvest.

Bij de raadsvergadering moesten insprekers vooraf tijd aanvragen.
Bij de raadsvergadering moesten insprekers vooraf tijd aanvragen. Foto Robert Vos / ANP

Steenbergen wil alléén asielzoekers huisvesten die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Het mogen er niet meer dan honderd zijn en ze moeten over meerdere locaties worden verspreid, liefst in gezinsverband. De huisvesting geldt voor maximaal een half jaar. Dat heeft de gemeenteraad van Steenbergen woensdagavond bepaald, op voorstel van de VVD.

Het voorstel van burgemeester en wethouders om twee- tot driehonderd asielzoekers op te vangen is van de baan. Ook wil Steenbergen extra sociale huurwoningen voor toegelaten asielzoekers én de eigen bevolking.

Onrust

Steenbergen kwam vorige maand in het nieuws toen bij een bijeenkomst in een sporthal onrustig verliep. Er was in eerste instantie sprake van mogelijk zeshonderd asielzoekers op een bouwterrein nabij een basisschool.