Even wennen, en best wel duur

Alleen op de wereld zijn is al geen pretje. Maar als je dan ook nog eens omringd wordt door bloeddorstige wezens, die verrassend veel lijken op een kruising van de zombies uit The Walking Dead en de insecten uit Starship Troopers, is het echt deprimerend. De hoofdpersoon in Crimsonland moet in de meer dan zestig levels zien te overleven. Dat doet hij met vijftig soorten wapens. Je raadt het al: dit spel is bloederig. De besturing is even wennen want je bekijkt de actie van bovenaf. Met behulp van de twee blauwe cirkels in de onderste hoeken van het scherm loopt en schiet de wanhopige held met zijn wapens. Dode monsters laten power-ups achter die je écht niet kan laten liggen. Eigenlijk is Crimsonland een groot openlucht abattoir. Hoewel de handelingen gedurende het spel min of meer hetzelfde blijven – lopen, ontwijken en schieten – blijft het uitdagend. Techsite Android Police vergelijkt Crimsonland met Starcraft. Dat is te veel lof voor deze dure (€9,99) en grafisch teleurstellende game, maar onderhoudend is hij wel.