Openbaar vervoer rijdt weer in Brussel

Ook scholen gaan weer open. Het dreigingsniveau blijft onveranderd op het hoogste niveau.

Dinsdag was de metro in Brussel nog gesloten.
Dinsdag was de metro in Brussel nog gesloten. Foto Ivan Put

Woensdag gaat de metro in Brussel, beperkt, weer rijden. 35 van de 69 stations worden geopend, met name in het centrum en de dienstregeling duurt twee uur korter dan normaal tot 22.00 uur. Dat laat de Brusselse vervoerder MIVB weten.

Ook de scholen in de Belgische hoofdstad gaan weer open. Daar was wel wat politieke discussie voor nodig, waarin werd afgesproken dat er extra beveiliging bij de ingang van de scholen komt.

Ouders mogen niet met de kinderen mee naar binnen, schrijft ANP. Die opdracht heeft het Brusselse Gewest de scholen gegeven. Buitenschoolse activiteiten zoals dans- en muzieklessen gaan niet door.

Het dreigingsniveau blijft in Brussel wel onveranderd op het hoogste niveau. Dinsdag gingen er al meer en meer winkels en toeristische attracties open.

In Brugge vindt donderdagavond de Europa Leaguewedstrijd plaats tussen Club Brugge en Napoli. De burgemeester heeft besloten die wedstrijd zonder publiek te laten spelen. De federale agenten die gewoonlijk bij de wedstrijd aanwezig zijn, zijn nodig in Brussel.

Meer dreiging in Europa

Dinsdagavond werd bekend dat ook Hongarije te maken heeft met terroristische dreiging, schrijft Reuters. Janos Hajdu, hoofd van de antiterroristische eenheid van de politie, zei vier mensen te hebben gearresteerd die met bommen in hun auto naar Boedapest wilden rijden.

Bij een huiszoeking bij de verdachten trof de politie een laboratorium aan waarin bommen werden gemaakt. Hajdu wilde niet uitsluiten dat de opgepakte mannen islamitische militanten waren.