Louis Theroux: Law and Disorder In Lagos

Louis Theroux heeft een druk jaar. Vorige maand ging zijn eerste documentaire voor filmtheaters in première tijdens het London Film Festival. My Scientology Movie is een samenwerking met regisseur John Dower en gaat over de scientology-kerk. Theroux en Dower pakken het anders aan dan Alex Gibney met Going Clear (2015). Zo laten ze verhalen van voormalig leden van Scientology naspelen door verschillende acteurs. Theroux schreef in The Guardian dat hij zich daarbij liet inspireren door de veelgeprezen documentaire The Act of Killing (2012). Verder is hij bezig met een nieuwe documentaire over het grote misbruikschandaal rond presentator Jimmy Savile. Vanavond is een documentaire van Theroux uit 2010 te zien, Law and disorder in Lagos. Daarin reist hij naar Lagos, Nigeria om op te trekken met een aantal jonge mannen van de Area Boys. Zij patrouilleren als een soort bendes in de straten van de stad en troggelen geld af van chauffeurs en lokale handelaren. We zien onder meer hoe ze botsen met lokale rivalen. Theroux komt terecht in een chaotische, rellerige situatie op straat: „There’s a slightly weird atmosphere .