Manon de Boer is een van de genomineerden voor Europese kunstprijs

Het Gemeentemuseum Den Haag heeft vandaag bekendgemaakt welke vijf kunstenaars genomineerd zijn voor The Vincent Award, een tweejaarlijkse Europese kunstprijs van 50.000 euro. Het gaat om de Iraanse kunstenaar Nairy Baghramian (woont in Berlijn), de Nederlandse Manon de Boer (woont in Brussel), het Portugese duo João Maria Gusmão + Pedro Paiva, de Duitse Jutta Koether en het collectief Slavs and Tatars (opgericht in Eurazië, gevestigd in Berlijn). Volgens Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum en juryvoorzitter, toont „deze verrassende groep kunstenaars” de breedte en rijkdom van de hedendaagse kunst in Europa. „In hun werk lees je verhalen over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Europa.” The Vincent Award werd in 2000 opgericht door de Broere Foundation, ter nagedachtenis aan galeriehoudster Monique Zajfen. Sinds 2014 organiseert het Gemeentemuseum de prijs. De winnaar wordt op 17 november 2016 bekendgemaakt. (NRC)