Vijf jaar cel voor veroorzaken gasexplosie Heerlen

De explosie zorgde voor een enorme ravage in Heerlen. Drie mensen raakten gewond, tientallen anderen dakloos.

Het flatgebouw aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen raakte ernstig beschadigd bij de explosie in april.
Het flatgebouw aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen raakte ernstig beschadigd bij de explosie in april. Foto: Marcel van Hoorn / ANP

Een 27-jarige man uit Heerlen moet vijf jaar de cel in omdat door zijn toedoen in april een enorme gasexplosie plaatsvond in een Heerlense flat. Bovendien moet de man 3,5 miljoen euro schadevergoeding terugbetalen.

De man probeerde een koperen buis te stelen in de kelder van de flat en beschadigde daarbij de gasleiding. Er ontstond een enorme gasexplosie waarbij een groot deel van de gevel van de flat werd weggeblazen. Drie mensen raakten bij de explosie gewond en tientallen raakten dakloos.

Naast schade aan het dak en de gevel van de flat raakten ook enkele winkels grote schade op. Naast de straf voor de diefstal en schuld aan de explosie, is de man veroordeeld voor meerdere kleine delicten. Hij moet zich daarbij verplicht laten behandeling voor zijn drugsverslaving.