In beeld

Een hobbyclub voor iedereen

Landsmeer telt amper 11.000 inwoners maar heeft meer dan vijftig verenigingen. Geen hobby zo gek of er is wel een clubje voor. Import-Landsmeerders Marcel Molle (fotograaf) en Marianne Wenneker (journalist) vonden dat opmerkelijk. Ze besloten er een boek over te maken: Landsmeer, het veelzijdige verenigingsleven in 50 portretten, dat afgelopen week verscheen.
De gemeente, bestaande uit de dorpen Den Ilp, Purmerland en Landsmeer, met krap 11.000 inwoners, telt ruim vijftig verenigingen. Van sport tot kunst, voor jong en oud, allemaal draaiend op vrijwilligers. Op de foto: TV De Herleving.
Marcel Molle
Het fotoproject ging als een lopend vuurtje door het dorp. Steeds meer verenigingen meldden zich. De teller bleef steken op 54, maar het zou volgens Molle en Wenneker goed kunnen dat ze nog een enkele vereniging gemist hebben.
Marcel Molle
Damvereniging Ons Genoegen.
Marcel Molle
Heb Durf, Tennisvereniging Landsmeer.
Marcel Molle
Hengelsportvereniging Landsmeer-Den Ilp.
Marcel Molle
Kunstenaarsvereniging Landsmeer.
Marcel Molle
De schildersclub.
Marcel Molle
Voetbalclub SC Purmerland.
Marcel Molle
Toneelvereniging Purmerland.
Marcel Molle
Volleybalclub Waterland.
Marcel Molle