Dit schrijven andere media vandaag

Foto AP/The Canadian Press, Darryl Dyck

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media?

WeTransfer biedt muziekdienst aan

Je kunt er snel en gemakkelijk grote bestanden mee versturen, maar binnenkort biedt WeTransfer ook een gratis muziekdienst aan. Volgens het Financieele Dagblad verbrokkelt de wereld van de streaming muziekdiensten nu in Duitsland bijvoorbeeld ook Aldi een muziekbibliotheek aanbiedt die goedkoper is dan Spotify of Deezer.

WeTransfer hoeft niet per se aan de muziekdienst te verdienen. Het bedrijf hoopt Amerikanen over te halen de dienst te gebruiken om digitale documenten te versturen. In de VS heeft WeTransfer concurrentie van Dropbox. Marketingdirecteur Maarten Kadiks zegt geen concurrent te willen worden van Spotify.

WeTransfer is een platform om creatieve content mee te delen, maar ook om toffe content te ontdekken. Dit onderscheidt ons van bijvoorbeeld Dropbox.

Niet voldoende patiënten voor onderzoek ProQR

Het zag er zo goed uit voor ProQR. Het bedrijf ontwikkelt onder andere medicijnen tegen taaislijmziekte en haalde vorig jaar, toen het naar de beurs ging, 100 miljoen dollar op. Nu laat het weten niet voldoende patiënten te vinden om nieuwe medicijnen bij te testen. Volgens De Volkskrant daalde de koers van het aandeel in de biotech start-up ProQR meteen met meer dan 30 procent.

Bestuursvoorzitter Daniel de Boer laat in het dagblad weten dat niet genoeg patiënten door de ‘strenge selectie’ kwamen voor het onderzoek dat na de zomer moest beginnen. Er waren maar honderd patiënten nodig. Er zijn echter teveel concurrerende bedrijven en te weinig patiënten die lijden aan de zeldzame ziekten waar onderzoek naar wordt gedaan. Het Nederlands-Belgische Galapagos en het Amerikaanse Vertex hebben ook proefpersonen nodig.

Hema opent vestiging op London Stansted

Een winkel achter de douane op London Stansted Airport is de nieuwe Hema-vestiging. Het aanbod is gericht op de last minute benodigdheden van reizigers, schrijft RTL Z. Het is de vijfde Britse opening is in 17 maanden.

Bijzonder is dat Hema het in het buitenland beter doet dan in Nederland. Dat komt doordat het assortiment hier overal hetzelfde is, terwijl het in andere landen beter is aangepast aan het publiek. Eerder beloofde topman Tjeerd Jegen dat Hema beter gaat inspelen op de behoeftes van de klant.

Hema heeft bijna 700 winkels in zeven landen. Door de opening van nieuwe winkels in het buitenland, groeide de omzet in het tweede kwartaal met 8 procent naar 267 miljoen euro. Winst maakt het bedrijf echter nog niet.