Opinie

    • Sam de Voogt

De Thuiskok: Mac & Cheese

illustratie jet peters

Veel troostrijker en typischer Amerikaans dan macaroni met kaas wordt het niet en dus heeft bijna elke chef wel een eigen variant van dit eenvoudige maaltje. In Spuntino maakt Russell Norman het gerecht met drie verschillende Italiaanse kazen. Leuk om te serveren in eenpersoonspannetjes.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (doorgaans 11 minuten). Giet de pasta af als deze beetgaar is. Doe de afgekoelde en uitgelekte pasta in een grote kom en voeg de melk, slagroom, 125 gram Parmezaanse kaas, de helft van de mozzarella en de dijonmosterd toe. Meng het geheel goed en laat 2 uur staan. Verwijder intussen de wortel en het groen van de prei en hak het witte deel fijn. Zet een middelgrote pan op laag vuur, smelt de boter en zweet de prei en knoflook 10 minuten op laag vuur met 4 flinke snuffen grof zeezout en een flinke snuf peper. Laat de prei afkoelen, giet het af en doe samen met de fontina en de resterende mozzarella bij de pasta.

Meng de broodkruimels met de resterende Parmezaanse kaas. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het pastamengsel in een grote ovenschaal of zes individuele ovenschalen en bedek met het broodkruimelmengsel. Bak het mengsel in de grote schaal 25-30 minuten tot het gerecht goudbruin is en borrelt. Bak de kleinere porties 15-20 minuten.

Sam de Voogt

    • Sam de Voogt