De schrik voor Uber

Een gespierde brandweerman of politieagent op je kalender? Vergeet het maar. Een sexy taxichauffeur, that’s the new thing! Dit jaar is de NYC Taxi Drivers-kalender voor 2016 gelanceerd met wulpse foto’s van halfnaakte en naakte taxichauffeurs uit New York. Deze cabbies leunen met hun ontblote, behaarde bierbuiken tegen hun voertuigen, soms met een stuk pizza in de hand of poserend met herfstbladeren over hun tepels.

De kalender – een knipoog naar de populaire FDNY-kalender vol gespierde brandweermannen in ontblote borst met bretels – werd bedacht door het New Yorkse echtpaar Shannon en Philip Kirkman. De laatste is oprichter van cultuursite Live432.com, zijn vrouw fotografeerde de mannen. „Er bestaan veel vooroordelen over taxichauffeurs, ik hoop dat deze foto’s laten zien dat ze niet verschillen van mensen zoals jij en ik”, aldus Philip Kirkman in de New York Post. Aanvankelijk was de kalender een cadeautje voor klanten, inmiddels zijn er enkele duizenden exemplaren gedrukt. Een deel van de opbrengst gaat naar University Settlement, een organisatie die basisvoorzieningen biedt aan immigrantengezinnen in New York.