Zanger Eagles of Death vertelt over aanslag in Bataclan

„Verscheidene mensen verstopten zich in onze kleedkamer en de moordenaars wilden naar binnen komen en ze doodden hen allemaal, behalve een jongen die zich verborg onder mijn leren jack.” Dit vertelde Jesse Hughes, zanger van de rockgroep Eagles of Death, geëmotioneerd tegen een verslaggever van de website Vice. De groep speelde in de Parijse concertzaal Bataclan op het moment van de aanslag. „Mensen hielden zich dood en ze waren heel bang”, zei Hughes in de korte vooruitblik op het interview die gisteren werd vrijgegeven. „Een belangrijke reden waarom er zo veel werden gedood was dat heel veel mensen hun vrienden niet wilden achterlaten. Heel veel mensen gingen vóór andere mensen staan.” Ook een manager van de band en drie collega’s van hun platenlabel werden gedood bij de aanslag. Het volledige interview verschijnt later deze week op de website vice.com. (NRC)