Hassan oppermachtig in de Warandeloop

Atlete Sifan Hassan heeft gisteren voor het derde jaar op rij de Warandeloop in Tilburg gewonnen. Zij was ongenaakbaar in de 8.000 meter lange cross. Hassan. op de baan een wereldtopper op de 1.500 meter, liep praktisch vanaf het startschot weg van haar concurrentes en eindige met een halve minuut voorsprong op Maureen Koster, die de Belgische kampioene Louise Carton aftroefde. Khalid Choukoud kon bij de mannen zijn overwinning van een jaar geleden niet prolongeren. De Duitser Richard Ringer was na tien kilometer net iets sneller dan de Hagenaar. Ringer won in een tijd van 30,07 minuten, Choukoud finishte als tweede op tien seconden achterstand. Choukoud liep vorige maand de marathon van Amsterdam in 2.11,34 en miste net de limiet voor de Spelen in Rio volgend jaar. (ANP)