‘Terroristen wilden bij afgelaste wedstrijd in Hannover vijf bommen laten afgaan’

Amsterdam. Een groep terroristen wilde bij de afgelaste wedstrijd Duitsland-Nederland afgelopen dinsdag in Hannover vijf bommen laten afgaan. Dit meldde de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gisteren. Drie bommen zouden afgaan in het stadion, een bij een bushalte en een op een station. De Duitse inlichtingendienst zou door Franse collega's zijn getipt dat er een aanslag op til was. De dreiging van een aanslag zou nog niet zijn verdwenen. De Fransen gaven ook namen door van verdachten, maar voor de Duitsers waren die tot dan toe volgens de krant onbekend. Niet iedereen is er intussen van overtuigd dat er echt iets aan de hand is. Het televisiestation ZDF meldde van de Duitse inlichtingendienst te hebben vernomen dat die nog geen enkel bewijs had gevonden voor het bestaan van een terroristische cel die een aanslag in Hannover zou hebben voorbereid. (NRC)