Koninklijke ovatie van Real-fans voor Barça-aanvoerder Iniesta

Een kwartiertje voor tijd klonk er een daverend applaus op de tribunes van het Estadio Santiago Bernabéu. De ovatie was voor de aanvoerder van aartsrivaal FC Barcelona: Andrès Iniesta. De haat van de Real-fans was omgeslagen in ontzag voor de tegenstander. Hun woede richtte zich na de 4-0 thuisnederlaag op de clubleiding, de trainer en de spelers.

De 231ste clásico liep uit op een vernedering voor Real Madrid, dat nu op zes punten achterstand staat Barça. Het Barcelona van Luis Enrique heerste in het zeer zwaar beveiligde stadion van het begin tot het eind. De Uruguayaan Luis Suárez was met twee doelpunten de grote uitblinker. De twee andere treffers werden gemaakt door Neymar en Iniesta. Real mocht nog van geluk spreken dat de schade tot 4-0 beperkt bleef.

Het duel gaat de geschiedenis in als één van de pijnlijkste nederlagen van Real Madrid. Het was vergelijkbaar met 0-5 in 1974 toen Johan Cruijff de Catalanen bij de hand nam. Of met de 0-3 in 2005 waarbij Ronaldinho een staande ovatie van het Madrileense publiek kreeg. Voor Iniesta was zijn 32ste clásico de mooiste. Als aanvoerder van Barça onder applaus het Santiago Bernabéu verlaten; daar had hij vooraf nooit op gerekend.

    • Koen Greven