PSV valt bij Willem II in herhaling

„Aan het eind van de rit wordt het kampioenschap vaak beslist op dit soort wedstrijden”, zei PSV-trainer Phillip Cocu bij de NOS na de 2-2 bij Willem II. Niet voor het eerst dit seizoen had PSV het moeilijk tegen een club uit het rechterrijtje van de eredivisie. Tegen hekkensluiter De Graafschap werd een 3-0 voorsprong weggegeven, die wedstrijd wist PSV nog te winnen (3-6). Er werden punten verspeeld tegen ADO (2-2), SC Heerenveen (1-1), Excelsior (1-1) en nu tegen Willem II.

Tegen directe concurrenten als Ajax en Feyenoord wint PSV wel, en tegen Europese topclubs Manchester United en VfL Wolfsburg wist de ploeg zelfs boven zichzelf uit te stijgen.

Tegen Willem II leek PSV zaterdag geen moeilijke avond te krijgen, al na elf minuten stifte Gaston Pereiro, in buitenspelpositie, de bal over Willem II-doelman Kostas Lamprou. PSV bleef de eerste helft domineren. In de tweede helft gaf Willem II meer weerstand en dat zorgde voor problemen. In de 55ste minuut kopte Erik Falkenburg de gelijkmaker binnen en zeven minuten later stond het 2-1 voor Willem II. Opnieuw scoorde Falkenburg. Luuk de Jong redde nog een punt voor PSV.

Na afloop zei De Jong bij de NOS: „In de Champions League zie je 100 procent scherpte, maar nu zie je toch momenten dat het wat wegzakt.” PSV gaat woensdag op bezoek bij Manchester United. (NRC)