Djokovic veruit de beste

Tennisser Novak Djokovic heeft in Londen de finale van de ATP World Tour gewonnen. De Servische nummer één van de wereld versloeg gisteren in de eindstrijd de Zwitser Roger Federer: 6-3 en 6-4. Djokovic won het toernooi voor de vierde keer op rij en voor de vijfde keer in totaal. Hij verdient met de zege bijna 1,9 miljoen euro. Djokovic (28) beleeft het beste seizoen in zijn loopbaan, hij won drie van de vier grandslamtoernooien. Hij sluit het seizoen af met 82 zeges en slechts zes nederlagen. Daarmee heeft Djokovic op de wereldranglijst een grote voorsprong op de concurrentie genomen. Mede dankzij elf toernooizeges staat hij op een totaal van 16.585 punten. De Schot Andy Murray staat tweede met 8.670 en Roger Federer derde met 8.265. De Nederlandse tennissers uit de tophonderd kwamen afgelopen week niet in actie. Robin Haase bleef op de 66ste plaats staan en Thiemo de Bakker leverde twee posities in en staat 97ste. Igor Sijsling is nummer 145; hij steeg 22 plaatsen. (NRC/ANP)