PSV worstelt weer met club uit rechterrijtje en morst punten tegen Willem II

„Aan het eind van de rit wordt het kampioensschap vaak beslist op dit soort wedstrijden”, zei PSV-trainer Phillip Cocu na het gelijkspel tegen Willem II (2-2). Niet voor het eerst dit seizoen had PSV het moeilijk tegen een club uit het rechterrijtje van de eredivisie. Tegen hekkensluiter De Graafschap werd een 3-0 voorsprong weggegeven, die wedstrijd wist PSV nog te winnen (3-6). Er werden punten verspeeld tegen ADO (2-2), SC Heerenveen (1-1), Excelsior (1-1) en nu dus tegen Willem II.

Tegen directe concurrenten als Ajax en Feyenoord wint PSV wel, en tegen Europese topclubs Manchester United en VfL Wolfsburg wist de ploeg zelfs boven zichzelf uit te stijgen.

Tegen Willem II leek PSV zaterdag geen moeilijke avond te krijgen, al na 11 minuten stifte Gastón Pereiro – in buitenspelpositie – de bal over Willem II-doelman Kostas Lamprou. PSV bleef de eerste helft domineren. In de tweede helft gaf Willem II meer weerstand en dat zorgde voor problemen. In de 55ste minuut kopte Erik Falkenburg de gelijkmaker binnen en 7 minuten later stond het 2-1 voor Willem II. Opnieuw Falkenburg, die zijn zevende doelpunt van het seizoen maakte. Luuk de Jong redde nog een punt voor PSV.

Na afloop zei De Jong tegenover de camera’s van de NOS: „In de Champions League zie je 100 procent scherpte, maar nu zie je toch momenten dat het wat wegzakt.” En nogmaals, niet voor het eerst dit seizoen. „Ik hoop dat ik dit verhaal volgende week niet weer moet vertellen”, zei De Jong. Dan wacht AZ, een club uit het linkerrijtje. (NRC)