Jorritsma gaat database Topvrouwen.nl leiden

Minister Bussemaker (Onderwijs, PvdA, met emancipatie in portefeuille) heeft Annemarie Jorritsma aangesteld als „kwartiermaker” voor de database Topvrouwen.nl. De VVD-politica volgt voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) op, die afgelopen jaar samen met Leo Houwen die functie vervulde. Jorritsma en Houwen gaan met bedrijven en organisaties in gesprek over de manier waarop meer vrouwen de top kunnen bereiken. In de database, die sinds 2014 bestaat, staan inmiddels duizend vrouwelijke bestuurstalenten. Begin dit jaar maakte Bussemaker bekend door te gaan met de database, ondanks kritiek dat die marktverstorend zou werken. Jorritsma bekleedde eerder meerdere ministersposten. Deze zomer stopte ze na twaalf jaar als burgemeester van Almere. Sinds juni is ze Eerste Kamerlid voor de VVD. (ANP)