9 jaar en achter het stuur

Hoe meer aandacht voor rijden onder invloed, hoe kleurrijker de neveneffecten. Enkele opvallende nieuwsberichten van deze maand geven voer aan deze gedachte. Neem de man uit Tiffin, in de Amerikaanse staat Ohio. Hij werd gearresteerd omdat hij zijn negenjarige buurjongetje in zijn auto liet rijden – om barbecuesaus te kopen voor bij de kip. Hij zat op de bijrijderstoel omdat hij al drie keer was veroordeeld voor rijden onder invloed. Personeel van een tankstation verlinkte de man.

Nu moet alleen nog de gedachte achter de alcoholcampagnes doordringen tot de bekeurende agenten. In Florida kreeg een agent een onderscheiding omdat hij meer dan 100 dronken automobilisten had gearresteerd. Het enige probleem: de agent was te dronken om de onderscheiding in ontvangst te nemen.