Bijna 200 arrestaties bij rellen voor Schalke-Bayern

Supporters van Bayern en VfL Bochum probeerden “in een gezamenlijke actie de arena te bestormen”.

De rij voor het stadion voor aanvang van Schalke-Bayern. Foto Ina Fassbender / Reuters

Voorafgaand aan de Duitse topper tussen FC Schalke 04 en Bayern München hebben zaterdagavond grote rellen plaatsgevonden door supporters van Bayern München en VfL Bochum. Bij die rellen zijn 196 mensen opgepakt, maakte de Duitse politie zondagochtend bekend.

Volgens de politie probeerden de hooligans van de twee clubs “in een gezamenlijke actie de arena te bestormen”. De politie noemde het een “extreem gewelddadige aanval”. Bij gevechten zou een aanzienlijk aantal gewonden zijn gevallen, hoeveel is niet bekend. De supporters van Schalke 04 zouden zich rustig hebben gedragen, aldus de politie.

Beelden van de rellen:

Rode kaart

Na het noteren van de persoonsgegevens hebben de relschoppers een rode kaart ontvangen voor het centrum van de stad Gelsenkirchen. Zij zullen ook aan een strafrechtelijk onderzoek onderworpen worden.

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge distantieerde zich gauw van het geweld:

“Bayern neemt ondubbelzinnig en in alle vormen afstand van deze zogenaamde supporters van onze club.”

Hij vindt het ook “onverklaarbaar” hoe de hooligans zich zo hebben kunnen gedragen na de gebeurtenissen in Parijs. Vorige week vrijdag pleegden terroristen een aanslag in het Parijse Stade du France tijdens een oefenwedstrijd tussen Duitsland en Frankrijk.

Vriendschap

Volgens het Duitse Sport1 zouden de fans van Bayern en VfL Bochum al geruime tijd vriendschap hebben gesloten en een gemeenschappelijke vijand zien in de harde kern van de Schalke-supporters.

De wedstrijd tussen FC Schalke 04 en Bayern München, de huidige nummer één in de Bundesliga, eindigde in 1-3.