Weer

De afgelopen dagen heeft het fors gewaaid. Met die wind trok het ene na het andere slechtweergebied over. Er werd wel milde lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur nog op peil bleef. Daar is nu verandering in gekomen. De wind is gedraaid naar het noordwesten, waardoor koude lucht onze kant op komt.

Deze koude lucht strijkt over het relatief warme zeewater, dat als een goede voedingsbodem fungeert voor buien. Dit weekend vallen de stevigste buien dan ook in de kustregio’s of nabij het IJsselmeer. Er kan hagel en onweer voorkomen.

Zodra de buien landinwaarts trekken, verliezen ze aan activiteit, maar ook in het binnenland wordt het op diverse plaatsen nat. De middagtemperaturen komen zowel op zaterdagmiddag als zondagmiddag uit op 6 graden.

In de tussenliggende nacht blijft de temperatuur steken op slechts een paar graden boven nul. Met name op de koudste momenten van de dag is het ook mogelijk dat er een paar natte sneeuwvlokken vallen. Ook het begin van de komende week gaat koud van start. Vanaf dinsdag draait de wind opnieuw naar zuidwest en wordt het wat milder.