Twee verdachte mannen uit KLM-toestel verwijderd

Een woordvoerster van KLM bevestigt dat het toestel met vluchtnummer KL1024 uit voorzorg is teruggekeerd.

Foto Koen Suyk / ANP

Een toestel van KLM dat zaterdagavond van Londen naar Amsterdam vloog heeft vertraging opgelopen door verdacht gedrag van twee mannen aan boord. Diverse journalisten op Twitter melden dat de twee uit het toestel zijn gehaald en het vliegtuig met politiehonden is doorzocht.

Een woordvoerster van KLM bevestigt dat het toestel met vluchtnummer KL1024 “om bepaalde” reden uit voorzorg is teruggekeerd. Over de oorzaak daarvan doet ze geen mededelingen. Kort daarna is het toestel volgens haar weer opgestegen.

Een journalist laat op Twitter weten dat medepassagiers opmerkten dat er twee mannen “gekke gebaren” maakten. Daarop keerde het toestel volgens hem terug en heeft een arrestatieteam de twee verwijderd.

Twitter avatar roelvanhees roel van hees Iedereen nog aan boord op de 2 verwijderde mannen na #kl1024 hond nu aan boord

Het vliegtuig is inmiddels geland op Schiphol.

Auto met Belgische kentekenplaten

In Londen zorgde een gestolen auto met Belgische nummerborden zaterdagmiddag voor de nodige veiligheidsmaatregelen. Volgens de Britse krant The Guardian sloot de politie twee belangrijke straten in de buurt van treinstation Waterloo af en arresteerde de drie inzittenden van de auto.