Twaalf paspoortvervalsers opgepakt op Griekse Lesbos

Onder de arrestanten bevinden zich acht Pakistanen en drie Grieken.

Een Syrische vluchteling raakt geëmotioneerd als ze vrijdag het Griekse eiland Lesbos bereikt.
Een Syrische vluchteling raakt geëmotioneerd als ze vrijdag het Griekse eiland Lesbos bereikt. Foto Yannis Behrakis / Reuters

Op het Griekse eiland Lesbos zijn de afgelopen dagen mensen opgepakt die verdacht worden van het vervalsen van paspoorten voor vluchtelingen. In totaal zouden er twaalf mensen zijn gearresteerd, meldt persbureau ANP. Volgens Griekse media zouden acht Pakistanen en drie Grieken onder de arrestanten zijn.

Bij een huiszoeking zijn valse paspoorten, stempels en 23 mobiele telefoons gevonden. Er lag ook 1500 euro aan contant geld.

Lesbos ligt op nog geen tien kilometer van het Turkse vasteland en is om die reden een veelgebruikte bestemming voor vluchtelingen om Europa te bereiken. Dit jaar zijn al meer dan 500.000 vluchtelingen en migranten via de Griekse eilanden de Europese Unie binnengekomen.

De ligging van Lesbos: