Minister Schippers: er was onvoldoende zicht op de kosten van heroïne

Het ministerie van Volksgezondheid heeft „onvoldoende zicht” gehad op de juistheid en de hoogte van de in rekening gebrachte kosten van heroïne. Dat schreef minister Schippers (Zorg, VVD) gisteravond in een brief aan de Tweede Kamer.

Vorige week werd bekend dat het Slotervaartziekenhuis miljoenenwinsten maakte met de productie en distributie van heroïne, zo onthulde onder meer deze krant. Dat gebeurde in het kader van een hulpverleningsproject. Deze zomer heeft Schippers bedongen dat het ziekenhuis een half miljoen euro terug gaat betalen van de winsten die het sinds 2006 op heroïne heeft gemaakt, zo schrijft de minister. In totaal maakte het ziekenhuis 7,5 miljoen euro winst op de heroïne. De ‘heroïne-bv’ keerde tot tweemaal toe winst uit. Die gelden zijn niet naar het ziekenhuis gegaan. Dit was volgens Schippers niet illegaal, maar wel ongewenst. Daarom zijn de contracten aangepast zodat dit niet meer mogelijk is, schrijft Schippers. (NRC)