Minister Schippers: sportevenementen in Nederland moeten rendabel worden

Minister Edith Schippers van Sport heeft een Sport Raad ingesteld om meer rendement uit internationale sportevenementen op Nederlandse bodem te halen. Ruim de helft van grote toernooien is verliesgevend. Volgens de minister is dat onnodig. De raad heeft als belangrijkste opdracht de balans tussen publieke en private financiering te verbeteren en de verliezen voor de sport om te zetten in winst voor de sport. De raad bekijkt ook hoe de maatschappelijke impact van sportevenementen kan worden vergroot. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met instelling van de Sport Raad. Voorzitter is KNVB-voorzitter Michael van Praag. De leden: Pieter van den Hoogenband (olympiër), Esther Vergeer (paralympiër), Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam), Merel van Vroonhoven (AFM), Duncan Stutterheim (dance-events), Jaap de Groot (media) en nog twee aan te wijzen leden. (NRC)