Lieftallige stemmen met venijn Muziek

Poprecensent Hesther Carvalho vindt de stemmen van de tweeling van Clean Pete buitenaards mooi.

Ze zijn 24, hebben lang blond haar en een fris uiterlijk. Maar vergis je niet in Loes en Renée Wijnhoven uit Sambeek, bij Nijmegen. Deze vrolijke tweeling combineert muzikale lieftalligheid met inhoudelijk venijn en een dwars gevoel voor esthetiek.

Op de nieuwe cd Aan Het Licht klinken de klaterende stemmen soms buitenaards mooi – in Denk je dat het kan, waar Loes een ijselijke solo zingt – maar kunnen ze evengoed balorig stamelen. In nummers als Zet Me Uit of Wat Kom Je Doen zijn de teksten raadselachtig, afgewisseld met juist heel directe opmerkingen. Zo bezingen ze de frustraties over werk en mannen.

De kwinkelerende zangstemmen krullen om elkaar heen, ze stuwen elkaar hoger, vangen elkaar op. Op deze tweede cd breiden de twee de eigen akoestische instrumenten verrassend uit met elektrische gitaar en keyboards. Ook is er het knorrende geluid van een Moog-synthesizer, en een drummachine die nostalgisch rudimentair klinkt.

Ontroerend is Geheimen: „Ik zie geheimen in je ogen (..)/ Ik wil het graag geloven, vertel me niet de waarheid/ dan kom ik vast bedrogen uit.”