Kijken: deze lookalike van Adele is wel heel echt

‘Jenny’ deed mee aan een talentenjacht voor Adeledubbelgangers.

De vermomde Adele doet als Jenny mee aan een talentenjacht.
De vermomde Adele doet als Jenny mee aan een talentenjacht. Screenshot BBC.

Goed kijken en luisteren naar deze lookalikes van Adele. Bij een fictieve zangwedstrijd voor Adele-imitators mogen negen dames die grofweg op Adele lijken - qua lichaamsbouw, kapsel of kledingstijl - auditie doen voor de show. Een voor een betreden ze het podium. Maar niemand doet Adele zo goed na als Adele zelf…

Als laatste stapt de zenuwachtige ‘Jenny’ op het podium. Ze stuntelt, zet te laat in en excuseert zich daarvoor. Maar als ze begint te zingen valt het kwartje. Na de eerste gezongen zin weten de dames het: dit is de échte Adele. Met een neppe neus en kin en pruik op had niemand haar herkend, maar die stem herken je uit duizenden. De reacties van de Adele-imitators zie je hieronder.

Het programma waarin de dames op auditie gingen bestaat niet en is in werkelijkheid een grap van BBC-presentator Graham Norton. De zender maakte vrijdag een speciale Graham Norton Show over de zangeres wiens album dezelfde dag uitkwam. Dit geintje was onderdeel van het programma.

Lees ook: de recensie van het nieuwe album ’25’: Haar stem blijft de ster van de show en het stuk over de groei die de zangeres door de jaren heen heeft doorgemaakt: Nieuwe album Adele bewijst haar enorme groei als zangeres.