Eindelijk van je ex af

Het is je net gelukt om niet elk uur op de Facebookpagina van je ex te loeren, en dan trakteert Facebook zelf je op een gezamenlijke herinnering. Een oude foto waar jullie - toen nog - innig verliefd op staan, ‘dit is jouw herinnering van twee jaar geleden’.

Dank je Facebook, heel fijn.

Om dergelijke pijnlijke situaties te voorkomen biedt Facebook nu een paar nieuwe opties voor als je relatie voorbij is. Zo kan je aangeven dat je even wat minder van hem of haar wilt zien. Ook kan je aanvinken dat je ex even geen posts van jou mag zien. Je kan je ex loskoppelen van gezamenlijke foto’s. En je kan dus instellen dat je ex niet meer voorkomt in goedbedoelde berichtjes van Facebook.

Deze mogelijkheden zijn er alleen voor de mensen die ooit zó verliefd waren dat ze op Facebook hun relatiestatus bekendmaakten. Facebook probeert de nieuwe functies nu alleen uit in de Verenigde Staten. Dus voorlopig zit er nog niets anders op dan je ex te ontvrienden of te blokken, of je er gewoon niets van aan te trekken.