Vijftien schilderijen geroofd uit Stedelijk Museum Verona

De geschatte waarde van de schilderijen bedraagt tussen de 10 à 15 miljoen euro.

Onder de gestolen schilderijen is dit doek van Bellini
Onder de gestolen schilderijen is dit doek van Bellini

Vijftien kostbare schilderijen van oude meesters als Peter Paul Rubens, Jacopo Tintoretto en Andrea Mantegna zijn donderdagavond geroofd uit het Stedelijk Museum Castelvecchio in het Noord-Italiaanse Verona.

Volgens burgemeester Flavio Tosi, die het nieuws gisteren bekendmaakte, is de roof in opdracht geschied. Het Italiaanse persbureau ANSA laat weten dat de waarde van de schilderijen 10 tot 15 miljoen euro bedraagt.

Drie gewapende mannen overvielen het museum en overmeesterden de nog aanwezige personeelsleden. De daders wisten volgens de burgemeester precies wat ze moesten hebben. Ze namen onder meer vijf werken van Tintoretto mee. Leden van het kunstroofteam van de carabinieri zijn aan een onderzoek begonnen.