Duizenden nertsen ontsnapt in Putten

Onbekenden hebben de hokken van een nertsenfokkerij in Putten opengezet.

Het is nog niet duidelijk wie de nertsen vanochtend heeft vrijgelaten. Foto: Jeroen Jumelet / ANP

Onbekenden hebben vrijdagochtend vroeg de hokken van een nertsenfokkerij in Putten opengezet. Daardoor zijn duizenden nertsen vrijgelaten. Dat meldt de lokale krant De Puttenaer. De eigenaar van de fokkerij probeert de dieren weer te vangen.

De politie kreeg vlak na 05.00 uur een melding over loslopende dieren. Dit bleken nertsen te zijn, afkomstig van een fokkerij in de buurt. De eigenaar heeft met hulp van anderen een aantal nertsen kunnen vangen. De politie waarschuwde intussen buurtbewoners en onderzoekt nu wie de hokken heeft opengezet. Er heeft zich nog geen actiegroep gemeld.

    • Etienne Verschuren