Oekraïense MH17-expert in been geschoten

De politie houdt er rekening mee dat de schietpartij in verband kan worden gebracht met het werk van Roevin.

Resten van de MH17 liggen bij een verlaten wegblokkade vlakbij Nikishyne, ter noordwesten van Grabovo.
Resten van de MH17 liggen bij een verlaten wegblokkade vlakbij Nikishyne, ter noordwesten van Grabovo. Foto Pierre Crom / ANP

De directeur van het van het forensisch instituut in Kiev Oleksandr Roevin is donderdag in de Oekraïense hoofdstad in zijn been geschoten. Dat meldt de Oekraïense omroep Ukraine Today. De omroep spreek over “een mislukte moordaanslag”. Roevin is onder meer betrokken bij het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17.

De politie houdt er rekening mee dat de schietpartij verband houdt met de werkzaamheden die Roevin uitvoert.

De directeur van het forensisch instituut speelde naast het MH17-onderzoek ook een belangrijke rol bij andere strafrechtelijke onderzoeken. Een van die onderzoeken was de slag bij Ilovaisk in augustus 2014. Daarbij kwamen 350 Oekraïense soldaten om het leven toen zij - zwaar in de minderheid - omsingeld werden door pro-Russische rebellen.