Johan Cruijff voelt zich naar eigen zeggen twee keer zo sterk

Johan Cruijff heeft zich gisteren in Barcelona positief uitgelaten over zijn huidige situatie als kankerpatiënt. „De behandeling is al begonnen en ik heb nu meer kracht dan voorheen”, liet de legendarische voetballer weten. Bijna een maand geleden werd bekend dat de 68-jarige Amsterdammer aan longkanker lijdt. „Wat ik krijg toegediend is als een vriend van mij, want het is om de kanker te overwinnen.” De voormalige nummer 14 sprak in Spanje voor de eerste keer in het openbaar over zijn ziekte, nadat hij nin zijn column in De Telegraaf al had laten weten dat hij de strijd zou aangaan. Cruijff was aanwezig bij het tekenen van een samenwerkingsverband tussen de Cruyff Foundation en de universiteit van Barcelona. „Ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt”, aldus Cruijff. „Ik win dit gevecht. Alle genegenheid die ik krijg, maakt me twee keer zo sterk.” (ANP)