Na de aanslagen vieren Fransen (en Japanners) het jaarlijkse wijnfeest

Het is een van de belangrijkste dagen op de Franse wijnkalender – de lancering van de Beaujolais Primeur. Zoals de traditie voorschrijft kwam de wijn donderdag op de markt. Een gebeurtenis die over de hele wereld wordt gevierd met feesten en proeverijen.

A woman drinks wine in a hot bath with coloured water representing wine at the Hakone Kowaki-en Yunessun spa resort during an event marking Beaujolais Nouveau Day in Hakone west of Tokyo, November 19, 2015. REUTERS/Thomas Peter TPX IMAGES OF THE DAY Reuters/Thomas Peter

Het is een van de belangrijkste dagen op de Franse wijnkalender - de lancering van de Beaujolais Primeur. Zoals de traditie voorschrijft kwamen gisteren -  de derde donderdag van november - de jonge Beaujolaiswijnen op de markt. Een gebeurtenis die over de hele wereld wordt gevierd met feesten en proeverijen.

Maar dit jaar hangt een grauwsluier over de festiviteiten, vooral in Parijs. Na de recente aanslagen vierden Parijse wijnwinkels het jaarlijkse feest met beveiligers voor de deur.

 

    • Reinier Kist
    • Bas van Kooij