In beeld

Muziek in alle hoeken en gaten van Amsterdam

Muziek klinkt uit alle hoeken en gaten van de Amsterdamse binnenstad, van de carillons tot de muziekboot met een orgeldraaiende trompettist en van de straatmuzikanten onder het Rijks tot het overvolle Pianolamuseum in de Westerstraat. Het net verschenen fotoboek Amsterdam Capital of Music is een papieren ode aan muziekstad Mokum. Fotografe Sinaya Wolfert en schrijfster Kelly van der Kwast bieden een fraai inkijkje in de ziel van het Amsterdamse muziekleven.
Wie op zoek gaat naar het muzikale geweten van Amsterdam loopt een goede kans om te stuiten op mevrouw Beppie Nieuwenhuijs. Haar woning in de Staatsliedenbuurt is een waar museum van het Mokumse lied, met ingelijste foto’s van Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti, grammofoons van His Master’s Voice en een uitstalling van antieke poppen, gouden engelen, kristallen kroonluchters en oude accordeons.
Sinaya Wolfert
Rock, pop en wereldmuziek komen in dit boek wat mager aan bod. De Melkweg en Paradiso (foto) worden er alleen als jazz- en klassieke muziekcentra opgevoerd.
Sinaya Wolfert
Opera op de Zeedijk tijdens de Hartjesdagen.
Sinaya Wolfert
Optreden in de onderdoorgang van het Rijksmuseum.
Sinaya Wolfert
Paleis van de Weemoed op de Oudezijds Voorburgwal.
Sinaya Wolfert
Bethany’s Jazz Club in de Barndesteeg.
Sinaya Wolfert
Het Jordaanfestival op de Appeltjesmarkt.
Sinaya Wolfert
Het 5-mei-concert op de Amstel.
Sinaya Wolfert
Het Concertgebouworkest op het IJ tijdens Sail Amsterdam 2015.
Sinaya Wolfert
Red Light Jazz Festival in Café ’t Mandje aan de Zeedijk.
Sinaya Wolfert
Het Concertgebouw.
Sinaya Wolfert
Jazzsessie in café Welling.
Sinaya Wolfert